Güncel Yazılar

Tam Seramik Kuronlar

Tam seramik kuronlar, dişlerde meydana gelen boşluk, çürük, kırık ve çatlak gibi hasarların giderilmesinde kullanılmaktadır. Tam seramik kaplamalar, ışığı geçiren yapıları sayesinde doğal diş yapısına ve rengine oldukça benzer ve doğal bir sonuç ortaya çıkarmaktadır. Alt yapılarında güçlendirilmiş porselen bulunan bu kuronlar, en popüler estetik kaplamalar arasında yer almaktadır. Tam seramik kaplamalar, diş etleriyle uyumlu ve oldukça sağlam oldukları için diş hekimleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

Tam Seramik Kuronların Avantajları Nelerdir?

Aşınmış, yıpranmış veya tamamen kaybedilmiş dişler hem estetik hem de sağlık açısından tedavi edilmeyi gerektirir. Bu dişlerin yerini doldurmak için uzun yıllardır metal üstü porselen köprü ve kuronlar kullanılmıştır. Ne var ki, metal ışığı geçirmeyen bir madde olduğundan dolayı bu kuronlar mat, donuk ve yapay bir görünüm vermektedir. Özellikle, ön dişlerde metal destekli porselen kuronlar kullanıldığında ortaya doğallıktan ve estetikten uzak bir sonuç çıkmaktadır. Yapay dişler, doğal dişlerin yanında iyice dikkat çekmektedir. Daha estetik, güzel ve doğal bir sonuç için, artık metal bazlı kuronlar yerine tam seramik kuronlar daha çok tercih edilmektedir. 

İşte tam seramik kaplamaların avantajlarından birkaçı:

-Tam seramik kuronlar ışığı geçirdikleri için mat değil daha canlı bir görünüme sahiptir ve bu yüzden doğal dişten kolayca ayırt edilemezler,
-Tam seramik kuronlar, metal bazlı porselen kuronlara göre diş etleriyle çok daha iyi uyumludur ve alerjik reaksiyona sebebiyet vermezler,
-Tam seramik kuronlar, metal bazlı porselen kuronlar gibi diş etleriyle birleştikleri noktalarda grilik ya da morluk oluşturmazlar,
-Tam seramik kuronlar uygulanırken dişler daha az aşındırılır,
-Tam seramik kuronlar sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet oluşturmazlar,
-Tam seramik kuronların tutuculuğu metal kuronlara göre daha yüksektir. 

Tam Seramik Kuronların Dezavantajları Var mı? 

Tam seramik kuronların birçok avantajı olduğunu açıkladıktan sonra, ufak tefek de olsa bazı dezavantajlarının da bulunduğu belirtmek gerekir. 

-Tam seramik kaplamaların en büyük dezavantajı metal destekli porselenlere göre kırılma risklerinin daha fazla olmasıdır.
-Tam seramik kaplamalar, son derece titiz bir çalışma gerektirmektedir. Bu nedenle, maliyetleri metal kuronlara göre daha fazladır.

Anlaşılacağı üzere, tam seramik kaplamaların avantajları dezavantajlarından çoktur. Tam seramik kuronlar güçlü ve dayanıklı olmakla birlikte, metal bazlı porselen kaplamalarla kıyaslandığında daha hassastır. Bu da, tam seramik kuron kullanıcılarının yeme-içme, diş ve ağız bakımı gibi konularda daha dikkatli davranmasını gerektirmektedir. İyi bakılan tam seramik kaplamalar uzun yıllar boyu sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kuron veya veneer kullanıyorsanız diş hekiminizi yılda en az iki kez ziyaret etmeyi aksatmamalısınız. 

Siz de tam seramik kuron tedavisinden yararlanmak isterseniz hemen kliniğimizi arayarak detaylı bilgi edinebilir ve randevunuzu oluşturabilirsiniz.