Güncel Yazılar

Porselen Dolgu Uygulaması

Porselen Dolgu Uygulaması

Porselen dolgu uygulaması diş eksikliklerinin giderilmesine kullanılan konservatif bir tedavi yöntemidir. Fazla sayıda diş kaybı olan hastalarda porselen dolguya yönelmek iyi bir seçimdir. Porselen dolgu yönteminde sağlıklı diş dokusunu korumak esastır. İşlemde, hastanın kendi diş dokusuyla birebir aynı renkte özel olarak hazırlanan porselen dolgular kullanılır ve doğal bir sonuç elde edilir. Porselen dolgu uygulaması en çok tercih edilen dolgu yöntemlerinden biridir.

Porselen Dolgu Uygulaması Nasıl Yapılır?

Porselen dolgu işlemi fazlaca diş kaybı olan hastalar için oldukça iyi bir tedavi şeklidir. Sadece bir ya da iki diş kaybı olan hastalar için alternatif tedavi yöntemlerinde birini uygulamak daha iyi bir seçenek olabilir. Diş hekimi buna karar vermek için ilk seansta hastasını muayene eder. Hastanın işleme uygun olduğuna kanaat getirirse işlem için hazırlıklara başlar. Öncelikle dişte uygun boşluk olup olmadığına bakılır; yoksa porselen dolguların yerleştirilebileceği şekilde boşluklar hazırlanır ve ölçüleri alınır. Porselenden üretilen dolgu malzemeleri her hastanın diş rengiyle birebir uyumlu olacak şekilde hazırlanır. İkinci seanstaysa hazırlanan dolgu uygulanır ve işlem tamamlanır.

Geçmişte kullanılan siyah dolgular hem estetik açıdan hastaları memnun etmiyor hem de dişle tam uyum sağlayamıyordu. Günümüzde kullanılan porselen dolgular ise tam aksine hem görünüm hem de sağlamlık açısından son derece başarılılar. Porselen dolgular dışarıdan bakıldığında doğal dişlerden ayırt edilemediği için hastalar tarafından çok beğeniliyor. Bu dolgular doğal diş minesi gibi sert olduğu için çiğneme gibi fonksiyonları da başarıyla yerine getirebiliyor ve hastaların günlük yaşamlarına rahatça devam etmelerine olanak sağlıyor.

Porselen dolgunun avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

-Porselen dolgu son derece sağlam ve dirençlidir,
-Gerçek dişlerinizle gerçekleştirdiğiniz tüm işlevleri (çiğnemek, konuşmak vs) porselen dolgunuz ile de gerçekleştirebilirsiniz,
-Porselen dolgu eski tip dolguların aksine doğal ve estetik bir görünüm sunar,
-Porselen dolgu kısa sürede hazırlanır ve zamandan tasarruf sağlar,
-Metal dolgular zaman içinde diş etini griye boyarken porselen dolguda böyle bir durum söz konusu değildir,
-Leke oluşumuna karşı dayanıklıdır,
-Dişle uyumludur,
-Amalgam ve kompozit dolgulara göre daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir seçenektir.

Siz de porselen dolgu tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız en yakın zamanda bir diş hekimine muayene olmayı ihmal etmemelisiniz. Size en uygun tedavi ve alternatifleri öğrenmek istiyorsanız en doğru bilgiyi diş hekimlerinden alacağınızı unutmayın. Daha ayrıntılı bilgi için hemen bizimle iletişime geçerek danışmanlık hizmeti alabilir ve polikliniğimize gelerek uzman diş hekimlerimizle görüşebilirsiniz.