Güncel Yazılar

Hollywood Gülüşü

Yapılan araştırmalara göre pek çok kişi karşısındaki insanın fiziksel özelliklerinden önce gülüşüne dikkat ediyor. Bu da dişlerinden memnun olmayan ve gülümsemeye çekinen kişiler için büyük bir özgüvensizlik sebebi doğurabiliyor. Aynı şekilde etkileyici bir gülüşe sahip olan kişilerinse sosyal hayatlarında daha özgüvenli olduğu belirtiliyor.

Hollywood yıldızları ise ışıl ışıl gülüşleriyle kamera karşısına geçiyorlar ve dünyanın her yerinden binlerce kişiyi kendilerine hayran bırakıyorlar. İşte Hollywood gülüşü tasarımı aynaya baktıklarında kendilerini o starlar gibi hissetmek isteyenler için bir mucize yaratıyor.

Hollywood Gülüşü Nasıl Tasarlanır?

Hollywood smile olarak da bilinen bu gülüş, Hollywood yıldızlarının gülüşlerinden esinlenilerek geliştirilmiştir. Estetik diş hekimliğinin bir lütfü olan Hollywood gülüşü için öncelikle hastanın yüz şekli tespit edilir. Buna göre nasıl bir gülüş tasarımı yapılması gerektiği dişlerin yapısı, cinsiyet, yaş, yüz hatları, dudaklar ve hastanın kişisel zevklerine göre şekillendirilir.

Hollywood gülüşü için kabul edilen belli standartlar vardır. Bunların en önemlisi derin bir gülme hattı oluşturmak, yani gülümserken üst azı dişleri dâhil bütün dişlerin görünmesidir. Bu anlamda, üst ön dişler, üst ve alt kesici dişler başta olmak üzere tüm dişlerin estetik bir görünüme kavuşması gerekmektedir.  Bunun dışında dudakların simetrik olması, dudak genişliğinin yüz genişliğinin en az yarısı kadar olması ve gülüş esnasında diş etinin 2 mm kadar görünmesi gibi ölçütler vardır. Bu kapsamda, gülüş tasarımı hekimliği estetik ile buluşturmaktadır.

Hollywood gülüşü birkaç prosedürün bir araya getirilmesiyle elde edilen bir sonuçtur. Hatta diş ve diş eti tedavilerinin yanı sıra, yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı dudak dolgusu gibi uygulamalar da gülüş tasarımının bir parçası olabilir. Gülüş tasarımının tamamen kişiye özel planlanan ve yürütülen bir süreç olduğunu unutmayın. Tedavi için uygulanan yöntemlere hastalar ve doktor birlikte karar vereceği için herkese aynı işlemler uygulanmayabilir. Fakat genel olarak uygulanan yöntemler porselen vener (kaplama), diş beyazlatma ve implant olarak sıralanabilir. Porselen vener, dişlerin ön kısmına yapılan bir porselen kaplama tedavisidir.  Porselen vener işlemi gerçekleştirilirken kullanılan materyallerin ışık geçirgenliği bulunmaktadır. Bu nedenle grileşme gibi problemlere neden olmamaktadır. Porselen vener, kırık, aralıklı ya da lekeli dişlere sahip olan hastalar için kalıcı bir çözümdür. Hastanın diş kayıplarının bulunması halinde ise, doktorlar implant tedavisine yönelmektedir. İmplant her ne kadar porselen kaplama tedavisine göre daha meşakkatli bir yöntem olsa da kimi durumlarda hastalar için tek seçenektir ve çok başarılı sonuçlar vermektedir. Gülüş tasarımında kullanılan bir diğer yöntem olan diş beyazlatma ise dişlerinin birkaç ton daha beyaz ve parlak olmasını isteyen hastalar için idealdir. Diş beyazlatma tedavisi için kullanılan birden çok teknik bulunmaktadır. Doktorlar, bunlar arasından hastaya en uygun olanı seçip uygulayacaktır.

Hollywood Gülüşü Fiyatlarında Neler Etkilidir?

Hollywood gülüşü fiyatları doktorunuzla gerçekleştireceğiniz detaylı bir muayene ve değerlendirme sonrası netleşecektir. Bahsettiğimiz işlemlerden hangilerine ihtiyaç duyduğunuza bağlı olarak fiyat artıp azalabilir. Dolayısıyla Hollywood gülüşüne sahip olmak isteyen hastaların diş ve ağız sağlığı, hastanın talepleri, diş hekiminin uzmanlığı ve kullanacağı yöntem ve malzemeler, tedavinin gerçekleşeceği kliniğin donanımı gibi etkenler fiyatı belirleyecektir.

Hollywood gülüşü ile ilgili merak ettiğiniz başka şeyler varsa ve Okutan Diş Polikliniğinde hayal ettiğiniz o muhteşem gülüşe kavuşmak isterseniz bizi arayabilirsiniz. Tüm sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarız.