Güncel Yazılar

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Dişlerine ve gülüşüne önem vermeyen yoktur. Hepimiz güldüğümüzde dişlerimizin inci gibi sıralı ve bembeyaz gözükmesini isteriz. Dişlerimizdeki şekil bozuklukları ve sararmalar ise sağlıklı bir gülüşün düşmanıdır. Dişlerinin görünümünden memnun olmayan kişilerin özgüvenlerinin düştüğü ve sosyal ve mesleki hayatlarında daha başarısız oldukları bilinen bir gerçektir. Neyse ki estetik diş hekimliği sayesinde bu durum artık bir sorun olmaktan çıktı. Artık diş ve ağız yapısında estetiği bozan her türlü unsuru ortadan kaldırarak, hastalarımızı mükemmel gülüşlerine kavuşturabiliyoruz. Bu prosedürü ise ‘’gülüş tasarımı’’ veya ‘’Hollywood gülüşü’’ olarak adlandırıyoruz.

Gülüş Tasarımı Herkese Uygulanır mı? 

Gülüş tasarımı, hastanın yüz hatları da göz önünde bulundurularak diş ve dişetlerindeki tüm deformasyonların düzeltildiği bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır. Diş yapısında oluşan her türlü şekil bozukluğu, sararma, koyulaşma ya da renk eşitsizliği, dişlerin boyları arasındaki orantısızlık, diş etlerinin fazla görünmesi gibi problemleri çözen gülüş tasarımı, bu sorunlardan muzdarip herkese uygulanabilir. Unutmayın ki iyi bir gülüş, iyi bir ilk izlenim demektir. Bu nedenle meslekleri gereği çok fazla ön planda olan ya da kamera karşısında çalışan kişiler gülüş tasarımına daha çok ihtiyaç duymaktadır. 

Kullanılan İşlemler ve Tedavi Aşamaları

Gülüş tasarımında üç çeşit vardır. Bunlar: çekici estetik gülüş, entelektüel gülüş ve sportif gülüştür. Bu tedavide önemli olan hastanın yüzüyle uyumlu, estetik, doğal ama göz alıcı bir gülüş tasarlamaktır. Bunun için ilk önce özel görüntüleme cihazlarıyla hastanın ağız yapısı detaylıca incelenir ve buna göre diş ve dişetlerine yapılması gereken müdahaleler belirlenir. Bu aşamadan itibaren her hastanın ihtiyaç duyduğu işlem sayısı değişmektedir. Gülüş tasarımında hastanın arzu ve taleplerine göre zirkonyum kron, lamina kaplama, lazerle diş beyazlatma veya bleaching, bonding gibi pek çok işlem kullanılmaktadır. Örneğin dişlerinin dizilimi düzgün, diş etleri yeterince pembe ve parlak olan hastalarda bunlara müdahale etmek gerekmez; yalnızca diş taşı temizliği ve diş beyazlatma yeterli olacaktır. Öte yandan tüm dişlerinin restore edilmesi gereken hastalar da vardır. Dişlerin diziliminde bir bozukluk varsa gülüş tasarımından önce ortodontik tedaviye geçilir.  

Diş eti gülüşü ya da gummy smile olarak bilinen, gülümserken ya da konuşurken diş etlerinin aşırı fazla göründüğü durumlarda lazer kullanılarak diş etlerinin seviyesi düzeltilir. Gülüş tasarımı yaptırmak için estetik diş hekimliğine başvuran hastaların neredeyse tamamının ihtiyaç duyduğu iki işlem tartar temizliği ve diş beyazlatmaktır. Tartar (diş taşı) temizliği her 6 ayda bir yapılmazsa dişlerde sararma ve kokuya neden olmaktadır. Gülüş tasarımı yaptırdıktan sonra da sağlıklı ve parlak gülüşünüzü korumak için bu gibi konulara çok dikkat etmeli ve yılda en az 2 kez diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz. 

Gülüş tasarımı genellikle 2-3 seansta tamamlanır ve sonrasında diş bakımına özen gösterildiği sürece son derece kalıcı bir işlemdir. Siz de gülüş tasarımıyla çekici bir gülümsemeye sahip olmayı düşünüyorsanız bizi arayarak uzman diş hekimlerimizden ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.