Güncel Yazılar

Göz Alıcı Bir Gülüşe Sahip Olmak Hayal Değil

Göz Alıcı Bir Gülüşe Sahip Olmak Hayal Değil

Sağlıklı dişlere sahip olmak için ağız ve diş bakımının ne kadar büyük önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Ancak bu bakımlara her ne kadar özen göstersek bile, yeme alışkanlıkları, genetik faktörler, sigara kullanımı, fazla çay ve kahve tüketimi gibi birçok neden dişlerin renginin sararmasına ve lekelenmesine neden olabilmektedir. Bu durumda, mükemmel bir gülüşe ve inci gibi bembeyaz dişlere sahip olmak isteyen hastalar estetik diş hekimliğine başvurmaktadır.

Günümüzde gelişen teknolojinin yardımıyla diş hekimliğinde pek çok büyük adım atılmıştır. Bunlardan biri de estetik diş hekimliği olmuştur. İşte bu estetik diş hekimliğinin en popüler uygulamalarından biri gülüş tasarımıdır. Düzenli ve yeterli bir ağız bakımı her ne kadar sağlık açısından şart olsa da diş ve dişetlerindeki estetik problemlerin çözümü için yeterli değildir. Çürük, koyu, lekeli dişler, diş dizilimindeki eğrilik ve çapraşıklıklar, diş kayıpları gibi sorunlar kişilerde özgüven eksikliğine kadar çeşitli problemler yaratabilir. Dişlerini beğenmeyen bireyler toplum içinde gülmeye hatta konuşmaya dahi çekinebilirler. Ağız ve diş sağlığı yerinde olmasına karşın diş ve dişetindeki şekil bozukluklarından şikâyetçi olan kişiler için de gülüş tasarımı harika bir seçenektir.

Gülüş tasarımı ya da gülüş estetiği, hastaların diş ve dişetlerindeki meydana gelen estetik bozuklukları düzelterek en doğal ve ideal görünümün elde edilmesini sağlayan bir kozmetik diş hekimliği prosedürüdür. Gülüş tasarımı birden fazla işlemin bir arada uygulandığı bir alandır.

Gülüş Tasarımı Hangi Prosedürleri İçerir?

Gülüş tasarımı hastanın istek ve ihtiyaçlarına göre planlanan bir süreçtir. Dolayısıyla her hastaya aynı işlemler uygulanmaz. Bu belirleme sürecinde hastanın hali hazırda sahip olduğu rahatsızlıklar, yaşı, cinsiyeti gibi faktörler rol oynar. Eğer herhangi bir diş çürüğü, diş eksikliği ya da dişeti iltihabı söz konusuysa öncelikle bunlar tedavi edilir. Genel olarak gülüş tasarımı diş beyazlatma, implant, porselen kaplama, zirkonyum kuron, ortodontik ve gingivektomi işlemlerinden oluşur.

İlk olarak hastanın gereksinimleri ve istekleri belirlenir. Doğru bir planlama yapılması adına hastanın ağzından ölçüler alınır ve bunlar üzerinden yapılması gerekenler belirlenir. Ortaya çıkan taslak tıbbi görüntüleme cihazları yardımıyla hastaya gösterilir ve gerekli rötuşlar yapılır.

Tedavi aşamasına gelindiğinde öncelikle hastanın diş bozuklukları varsa bunlar için ortodonti tedavisi gerekir. Günümüzde ortodontik tedavi, klasik diş tellerinin yanı sıra özellikle yetişkinler tarafından sıklıkla tercih edilen şeffaf plaklar ile bu bozuklukların düzeltilmesi imkânını vermektedir. Diş kayıpları implant yöntemleri ile, diş eti problemleri ise gingivektomi işlemi ile ortadan kaldırılır. Özellikle sigara kullanan ya da kahve ve çay tüketimi fazla olan hastaların en büyük sorunu sarı ve lekeli dişlerdir. Bu hastalara diş beyazlatma (bleaching) uygulaması yapılır. Bu işlemlerden sonra hala estetik problemler varsa kompozit dolgu ya da porselen kaplama yöntemleri ile müdahale edilir. Hastanın isteğine göre gülüş tasarımının bir parçası olarak yüze de dolgu, botoks ya da bişektomi gibi işlemler uygulanabilir. Bu işlemlerle hasta göz alıcı bir gülüşe sahip olmuş olur. Gülüş tasarımı yaptırdıktan sonra gülüşünüzü kimseden saklamak zorunda kalmayacak ve her zamankinden daha özgüvenli olacaksınız.

Siz de Okutan Diş Polikliniği’nde gülüş tasarımı yaptırmak isterseniz ücretsiz danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.