Güncel Yazılar

Ev Tipi ve Ofis Tipi Diş Beyazlatma Yöntemleri

Ev Tipi ve Ofis Tipi Diş Beyazlatma Yöntemleri

Her yaş grubunda, en yaygın olarak karşılaştığımız dental problemlerden biri dişlerde meydana gelen sararma ve lekelenmelerdir. Bu durumun pek çok nedeni olabilir. Çoğunlukla beslenme alışkanlıkları ve tütün ürünleri kullanımı dişleri sarartsa da, bazı dişler yapıları gereği koyulaşmaya ve lekelenmeye daha meyillidir.

Lekelenme ve Sararmanın Nedenleri

Yukarıda da belirttiğimiz gibi pek çok kişi yeme alışkanlıkları ve sigara kullanımı sebebiyle diş sararması ve lekelenmesi problemini yaşamaktadır. Gün içinde iki fincandan daha çok kahve ve çay tüketmek, sık sık asitli ve şekerli içecekler içmek, sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmak dişlerde meydana gelen leke ve sararmaların başlıca nedenleridir. Bunların yanı sıra düzenli olarak dişlerini fırçalamayan ve gerekli ağız bakımını uygulamayan kişilerin dişleri daha çok sararır.

Diş Beyazlatma Nedir?

Sarı ve koyu dişler kişiyi mutsuz eder. Gülümserken veya konuşurken dişlerinin çok ortaya çıkmasını istemeyen kişiler hem sosyal hem de profesyonel hayatlarında özgüven eksikliği yaşayabilirler. Bu gibi kişiler dişlerinin renginden memnun olmadıkları için toplum içinde ağızlarını açmak dahi istemeyebilirler. Diş beyazlatma işlemi bu sorunları çözen bir uygulamadır.

Diş beyazlatma işlemi ev tipi ve ofis tipi olarak ikiye ayrılır. Ofis tipi diş beyazlatma, klinikte bizzat uzman bir diş hekimi tarafından uygulanır; ev tipi diş beyazlatma ise diş hekiminden temin edilen malzemelerle kişinin evinde kendi kendine gerçekleştirdiği bir işlemdir.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işleminde kullanılan malzemeler kişiye özel olarak hazırlanmaktadır.  Bu nedenle evde beyazlatma işlemi yapmadan önce mutlaka uzman bir diş hekimine danışılması ve muayene olunması gerekmektedir. Akabinde, diş hekimi hastanın alt ve üst çenesinin ölçüsünü alarak özel diş beyazlatma plağını hazırlar. Diş hekimi bu malzemelerin nasıl kullanılacağını hastalara detaylıca anlatır. Uygulama mutlaka doktorun tavsiyesine uygun şekilde yapılmalıdır. Hekimin talimatına göre bu plakların içerisine beyazlatıcı jel yerleştirilir ve her gün 4 ila 6 saat kadar dişlere takılır. Diş rengine göre daha kısa ya da daha uzun uygulama yapmak gerekebilir. Diş beyazlatma işlemi evde yapılacaksa gece saatlerinde uygulanması daha pratiktir. Kişi, dişleri istediği beyazlığa ulaşana kadar 1-3 hafta kadar uygulama yapmaya devam edebilir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Bu işlem uzman diş hekimi tarafından klinik ortamında gerçekleştirilir. Bu işlemde, ev tipi uygulamaya göre çok daha yoğun bir jel kullanılır ve tek bir seansta birkaç ton daha beyaz dişler elde edilir. Diş beyazlatmaya geçmeden önce hastanın diş taşları da temizlenerek kusursuz bir sonuç elde edilir. İşlemin sonucu 1 gün içinde etkisini göstermektedir.

İki tip uygulama da başarılı sonuç vermektedir. Siz de dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız hemen kliniğimize ulaşarak randevu alabilir ve ister ev tipi ister ofis tipi diş beyazlatma deneyimiyle inci gibi dişlere kavuşabilirsiniz.