Güncel Yazılar

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alanında uzman bir kliniğe yaptıracağınız diş beyazlatma işlemi, gülüşünüzün görüntüsünü güzelleştireceği gibi özgüveninize de büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu prosedüre karar verirken, uygulama sonrasında dişlerinizin lekelenme ve renklenmeye karşı ekstra hassas durumda olduğunu unutmamalısınız.   
Diş beyazlatma uygulamasını takip eden özellikle ilk 2 gün boyunca, yediğiniz içtiğiniz şeylere çok dikkat etmek durumundasınız. Çünkü bu süreçte yaptıklarınız, uygulamanın sonuçlarına doğrudan etki edecektir. 
Diş beyazlatma tedavisinden en iyi şekilde faydalanmak için dikkat etmeniz gerekenlerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz. 
 

Koyu Renkli Gıdaları Tüketmeyin

Dişlerinizi beyazlattıktan sonra uzak durmanız gereken farklı türde yiyecekler bulunmaktadır. Domates sosu, makarna sosu, baharatlar, şekerler, meyveler, çikolatalar bu listenin başlıca yer tutan yiyeceklerdir. Şunu kendinize hatırlatabilirsiniz: Beyaz gömleğinizi lekeleyebilen bir gıda dişlerinizi de lekeleyecektir!  
 

Renkli İçeceklerden Uzak Durun

Pek çok insan gibi sizin de günlük rutininiz içerisinde çay, kahve, kırmızı şarap gibi içecekler bulunuyor olabilir. Renkli içeceklerin çok tüketilmesi, dişlerde renklenme yapabilir. Beyazlatma işlemi sonrasında kahvenizi bir süre pipetle içmeyi tercih edebilirsiniz.
 

Asitli Gıdaları Tüketmekten Kaçının 

Diş beyazlatma uygulaması sebebiyle diş minenizde bir süre hassasiyet görülebilir. Asiditesi yüksek yiyecek ve içecekler, zayıf durumdaki diş minesini daha da zorlayacaktır. İşlemden sonra 2 gün boyunca asitli gıdalardan uzak durulması önerilir. 
 

Sigara ve Tütün Kullanımına Ara Verin

Sigara ve tütün kullanımının genel sağlık durumunuza olumsuz etkilerini zaten biliyorsunuz. Bunun yanında, eğer düzenli bir sigara kullanıcısıysanız dişlerinizin lekelenmesi ve sararması kaçınılmazdır. Başarılı bir diş beyazlatma prosedürü için en azından birkaç gün boyunca tütün ürünlerine ara verin!
 

Düzenli Olarak Diş Fırçalamayı İhmal Etmeyin

Diş beyazlatma yaptırdınız ama halen dişlerinizin beyazlığını korumanız gerekiyor! Bunu aklınızdan çıkarmayın. Bunun en etkili yollarından biri de düzenli şekilde dişlerinizi fırçalamaktır. Yumuşak uçlu bir diş fırçası ve doğru bir diş macunu seçiminiz, hassasiyeti azaltacak ve sağlıklı ağız yapınızın korunmasını sağlayacaktır.