Güncel Yazılar

Bişektomi (Yanak İnceltme Ameliyatı) Nedir? Kimlere Uygulanabilir?

Bişektomi (Yanak İnceltme Ameliyatı) Nedir? Kimlere Uygulanabilir?

Bişektomi ya da halk arasında bilinen adıyla Hollywood yanağı ameliyatı, daha belirgin elmacık kemikleri ve ince bir yüz hattı oluşturmak için uygulanan bir cerrahidir. Çoğunlukla U veya kare bir yüz şekline sahip olan hastalara, V şeklinde bir yüz hattı sağlamak için yapılan operasyonda, yanakların iç kısmında bulunan bukkal yağ dokusu inceltilir. Yanağın içinden yaklaşık 1 cm kadar bir kesi açılarak gerçekleştirilen bu işlem yaklaşık yarım saat sürer ve operasyon sonrası yanağın dış yüzeyinde herhangi bir iz kalmaz.

Bişektomi Ameliyatı Neden Uygulanır?

Bişektomi, günümüzde hastaların en çok başvurduğu estetik operasyonlarından biri haline gelmiştir. Yuvarlak bir yüz hattına sahip olan hastaların rağbet ettiği bu operasyon, kişilere daha keskin ve çekici bir yüz şekli vermektedir. Bişektomi, yüz hatlarının orantılı bir hale getirilmesi için uygulanır. İdeal kilosunda olan kişiler dahi mevcut yüz yapısındaki yağ oranı nedeniyle kilolu görünebilir. Bukkal yağ dokusu olarak adlandırılan doku, yapısal ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak fazla olabilir. Halk arasında kaba tabirle tombul yanak denen görünüme yol açan yanak içindeki yağ yastıkları, kişinin olduğundan kilolu ve yaşlı gösterebilir. İşte bu gibi durumlarda hastalar gençlik üçgeni olarak da bilinen, elmacık kemikleri ile çene arasında ters üçgen görünümüne sahip yüz şeklinin elde edebilmek amacıyla Bişektomi operasyonunu tercih etmektedir.

Bişektomi Ameliyatı Kimlere Uygulanabilir?

Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen bişektomi için çoğu doktor yirmi beş yaş sınırı koymaktadır. Bunun nedeni yirmi beş yaşından önce kişinin yüz hatlarının tam anlamıyla oturmaması ve değişim gösterebilmesidir. Ancak bu yaştan sonra yüz hatları tamamen oturur ve hasta yüzünde bir değişiklik isteyip istemediğinden emin olabilir.

Bişektomi için en uygun adaylar yanaklarındaki yağ oranı fazla, belirgin olmayan veya kalın yüz hatlarına sahip kişilerdir. Altın oran hedefleyerek yapılan bişektomi ameliyatı erkek hastalarda, yağ oranları kadınlara göre daha az olduğu için, daha az bukkal yağı çıkarılarak uygulanır. Yanak inceltme ameliyatının en önemli noktası yanaklarda simetrik bir görünüm sağlanmasıdır.

Bişektomi son derece kısa süren ve basit bir operasyon olmakla birlikte, dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar vardır. Doktorunuzla ameliyat öncesinde gerçekleştireceğiniz muayenede, nasıl bir yüz şekli istediğinizi tam olarak ifade etmeniz gerekmektedir. Aklınızda ameliyat süreciyle veya sonrası ile ilgili herhangi bir soru varsa, bunları mutlaka doktorunuza danışın. Doktorunuz uygulanacak işlemi size detaylı bir şekilde anlatacaktır.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen operasyon sonrası yatış gerekmemekte, hastalar hemen taburcu edilmektedir. Operasyon sonrası iyileşme süreci de oldukça hızlıdır ve kesi yanağın iç kısmında olduğundan estetik bir sorun yaratmaz. Yanak içindeki yağlar alındığından, hasta ileride kilo alsa dahi yüzü eski haline dönmeyecektir.

Bişektomi ameliyatı öncesinde iyi bir muayene ve değerlendirme süreci gerektirmektedir. Okutan Diş Polikliniğinde en yüksek hijyen koşulları altında ve uzman doktorların güvencesiyle yanak inceltme ameliyatı olmak isterseniz aklınızdaki tüm sorular için bize ulaşabilirsiniz.