Güncel Yazılar

All on 6 Implant Sonrası İyileşme Süreci

Diş çürümesi veya yaralanmaya bağlı bozukluklar, kısmi dişsizlik veya tüm dişlerin kaybı, doğuştan gelen bazı problemler. Bu sorunlardan birine veya birkaçına sahipseniz, durumunuzu asla ihmal etmeyin.

Ağız ve diş sağlığınız daha kötüye gitmeden mümkün olan en kısa süre içerisinde tedavi olmanız uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye ediliyor. Peki, sorunsuz dişler için neler yapabilirsiniz? All-on-6 implantları, yukarıda bahsettiğimiz sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırmak için uygulanabilecek en iyi çözümlerden biri.

Aynı anda hem sağlıklı ve göz kamaştıran bir gülümsemeye kavuşacak, hem çiğneme fonksiyonunuzu düzeltecek hem de estetik bir görünüme sahip olacaksınız.

All on 6 prosedürü, isminden de anlaşılabileceği gibi 6 adet implantın üst çene kemiğine veya mandibulaya (alt çene kemiği) sabitlenmesi ve bu sayede diş etine entegre olmasını içerir. Ağzınızın içinde yapılan muayene ile çene kemiğinizin hacmi ölçülür. Süreç genellikle 4-5 ay arayla gerçekleştirilen 2 seansla tamamlanır, bu sırada implantların üzerine geçici protez yerleştirilir.

İmplantlar diş etlerinize en iyi şekilde uyum sağlar. All-on-6 az invaziv bir uygulama olduğundan iyileşme süreniz diğer metotlara göre daha kısadır. Eğer çene kemiğiniz çok ince bulunursa, kemik grefti ile takviye edilir.

 

All-on-6 İmplantı Uygulandıktan Sonra Nelere Dikkat Etmelisiniz?

All on 6 uygulamasının ilk seansı sonrasında hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilir, işinize dönebilirsiniz. Genel anestezi altındaysanız, genellikle 1 gün boyunca istirahat etmeniz tavsiye edilir. Diğer ağız ve diş prosedürlerinden sonra olduğu gibi, çenenizde biraz hassasiyet ve hafif şiddette bir ağrı duyabilirsiniz. Diş hekiminiz size olası bir enfeksiyonu engellemek adına ağrı kesici ve antibiyotik reçete eder.

Operasyonu izleyen birkaç hafta boyunca bakteri önleyici gargara kullanmanız istenebilir. Bölgede oluşan şişlik ve morluklar çoğunlukla birkaç gün içinde geçer. Bu süreçte size verilen diyeti takip etmeniz de çok önemlidir:

  • İlk 2 hafta süresince yalnızca sıvı ve püre gıdaları tüketmelisiniz. Çorba, yoğurt, komposto gibi besinlerle başlayın. İlk günlerde sıcak ve soğuk toleransınızın düşük olacağını unutmayın.
  • 2. haftadan itibaren 15 günlük süreçte makarna, pilav, yumurtanın yanında bazı sebze ve meyveleri artık tüketebileceksiniz. Yumuşak dokulu olmalarına dikkat edin.
  • Birinci aydan sonra sert olmayan etleri ve iyi pişmiş sebzeleri menünüze dahil edebilirsiniz.
  • İkinci ay bittiğinde yine çiğneme yetinizi çok zorlamadan devam edin, aceleyle sert besinlere yönelmeyin. Ancak artık fazla sınırlama yapmanıza da gerek yok.

Diş hekiminizin tavsiyelerini uygulayıp, ağız ve diş bakımınıza özen gösterirseniz All on 6 implantlarınızı ortalama 20 yıl kullanmanız mümkündür.