Güncel Yazılar

All-on-4 İmplant Tedavisi Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

All-on-4 İmplant Tedavisi Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

All-on-4 İmplant tedavisi, diş hekimliğinde 10 yılı aşkın bir süreden beri uygulanmakta olan bir tekniktir. Bu yöntem, ileri boyutta kemik kaybı olan hastalarda başarılı bir sonuç elde edebilmek için 4 ya da 6 implant ile protezin sabitlenmesi prosedürüne dayanmaktadır.

All-on-4 İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Hiç dişi olmayan hastalara uygulanabilen All-on-4 implant, cerrahi bir işlemdir ve tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi öncelikle bir muayenede hastanın ağız durumu değerlendirilir. Dijital teknikler ile kemiklerin durumunun 3 boyutlu olarak incelenmesi tedavinin şekillendirilmesi bakımından son derece önemlidir.

Dişsizlik sorununu çözen All-on-4 ile alt ve üst çene kemiğine 4’er adet vidalı sabit dişler yapılır. Bu sistemin en büyük avantajı tek bir günde, tek bir cerrahi işlemle sabit diş protezi hazırlamasıdır. Klasik implant yönteminde implantlar çene kemiğine yaklaşık 90 derecelik bir açıyla yerleştirilir. Bu yöntem, köprüyü destelemek için 6-8 adet implanta ihtiyaç duyar ve üzerlerine diş yapılabilmesi için birkaç ay beklenmesi gerekir. Dolayısıyla bu teknik uzun bir tedavi süreci gerektirirken, All-on-4 hem 4 vidanın yeterli olması hem de sadece tek bir günde tedavinin gerçekleşmesi yönleriyle daha avantajlıdır. 10 yıldan uzun süredir diş hekimliğinde kullanılan bir teknik olan All-on-4, hızlı sonuç veren ve de standart implant tekniğine göre daha az maliyetli bir seçenektir. Bu nedenle en sık tercih edilen diş tedavilerinden biri olmuştur. Başarı oranı son derece yüksek olan bu tedavi, doğal diş yapısında çok benzer ve kullanımı çok rahat bir protez diş yapısı sağladığından, hastalar için estetik bir sonuç vermektedir.

All-on-4 İmplant Tedavisi Herkese Uygulanabilir mi?

Bu tedavi, yukarıda açıkladığımız gibi, tüm dişlerini kaybetmiş olanlar da dahil olmak üzere, dişlerinin bir bölümünü kaybetmiş veya hareketli protez kullanamayan hastalara kadar pek çok kişi tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Ancak, eğer hastanın dişlerinin yalnızca bir bölümü eksikse, kalan dişlerin de operasyondan önce çekilmesi gerekecektir. İşlem öncesi yapılan ağız muayenesinde diş eti problemleri tespit edilen hastalar içinse öncelikle bu problemlerin ortadan kaldırılmasına odaklanılır.

All-on-4, diş kaybının yanı sıra, özellikle alt ve üst çenenin arka kısmında kemik kaybı yaşayan hastalar için önerilmektedir. Hastalar aynı gün içinde protezleri kullanmaya başladıkları için operasyon sonrası konuşma ve beslenme konusunda sorun yaşamamaktadırlar. Ancak ilk 3 ay kadar doktorunuzun size tavsiye ettiği şekilde beslenmeniz yararınıza olacaktır. Daha sonra ısırma ve çiğneme konusunda hiçbir sorun yaşamayacağınızdan istediğiniz gibi beslenebilirsiniz. İşlem sonrası bir miktar ağrı veya şişlik olabilir ancak doktorunuzu verdiği ilaçlar bunu en aza indirgeyecektir. Bütün bunlara bakarak, All-on-4 implant tedavisinin konforlu, güvenli ve hızlı bir tedavi olduğunu söyleyebiliriz. 

Hastaların All-on-4 ile ilgili en çok merak ettiği konulardan biri olan tedavinin fiyatı hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Hastanın durumuna, implant öncesi gereken tedavilere, doktorun kullandığı malzemelere ve kliniğin donanımına kadar pek çok faktör fiyatın belirlenmesinde rol oynamaktadır. Genel olarak son derece emniyetli bir tedavi olan All-on-4 hakkında detaylı bilgi almak ve polikliniğimizde uzman doktorlarımızla görüşmek için bizi aramanız yeterli. Okutan Diş Polikliniği tüm sorularınızı yanıtlamak için burada.