Güncel Yazılar

Ağız Bakımınızı Doğru Yapıyor musunuz?

Ağız Bakımınızı Doğru Yapıyor musunuz?

Doğru ve düzenli bir ağız bakımı, diş sağlığının temel taşıdır. Sağlıklı dişlerin en büyük düşmanı olan bakteriyel plakların oluşumunu önlemek için günde iki kez diş fırçalamak yeterli değildir. Bakteriyel plaklar diş eti iltihabından, diş taşına, ağız kokusundan, çürüklere kadar pek çok dental problemin temel nedenini oluşturmaktadır. Bunu engellemek için etkin ve sürekli bir ağız bakımı şarttır.

Çoğu kişi günde bir ya da iki kez dişlerini fırçalamanın yeterli olduğunu sanmaktadır. Oysa tembellik edip aksattığımız bu ağız bakımı, ileride ciddi problemler olarak bize geri dönmektedir. Peki, tam ve doğru bir ağız bakımı nasıl yapılmalıdır?

Diş Fırçası Seçimine Dikkat Edin

Genel olarak, günde iki defa tam bir ağız bakımı yapmanın yeterli olduğu söylenebilir. Bu ağız bakımı, diş fırçalamak dışında, diş ipi, ağız bakım suyu ve ağız duşu kullanma adımlarını içermektedir. Bu adımların doğru şekilde yapılması kadar, kullanılan malzemeler de sağlıklı bir ağız bakımı için önemli rol oynamaktadır. Örneğin, çoğu kişi, diş fırçası konusunda özensiz davranmakta ve rastgele bir fırça kullanmaktadır. Halbuki dişetlerini tahriş etmemek için yumuşak kıllı bir diş fırçası tercih etmek çok önemlidir. Dişlerden yemek artıklarının tam olarak arındırılması için elektrikli diş fırçaları da oldukça başarılıdır. İsteğinize göre elektrikli ya da klasik bir diş fırçası tercih edebilirsiniz.

Diş İpi Kullanmayı İhmal Etmeyin

Diş ipi kullanımı, ağız bakımının olmazsa olmazlarındandır. Tüm öğünlerinizden sonra dişlerinizi fırçalasanız bile, diş fırçası bazı noktaları yeterince temizleyemeyebilir. Bu da diş aralarında yemek artıklarının birikmesine neden olur. İşte diş ipi, diş aralarında kalan tüm bu yemek artıklarını temizleyerek, plak oluşumunu önler. Bunun için günde bir kez diş ipi kullanmak yeterli olacaktır.

Diş Ara Yüzlerini Unutmayın

Çok az kişi tarafından yapılan diş ara yüzlerinin temizlenmesi, diş bakımının en çok ihmal edilen aşamalarından biridir. Her ne kadar elektrikli diş fırçaları bu konuda iyi olsa da, klasik diş fırçaları diş aralarını temizlemekte yetersiz kalmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bunun daha yaygın bilinen çözümü diş ipi kullanmak olsa da, ara yüz fırçası da bu bölgeleri ayrıntılı bir şekilde temizlemek için iyi bir alternatiftir.

Ağız Bakım Suları

Hem ferah bir nefes, hem tam hijyen, hem de daha beyaz dişler için üretilen ağız bakım suları ile günde iki kez gargara yapmak dişleri plak oluşumuna karşı muhafaza eder. Bu ağız bakım suları düzenli olarak kullanıldığında plak oluşumuna karşı olumlu etkileri görülmektedir.

Ağız Duşunu Duymuş muydunuz?

Ağız duşu hava ile suyu tazyikli bir şekilde dişlere püskürten bir uygulamadır. Eksiksiz bir ağız temizliği için diş hekimleri tarafından önerilmektedir.

Tüm bu aşamaları düzenli olarak uygulayarak sağlıklı dişlere ve ışıl ışıl bir gülüşe sahip olabilirsiniz.